Supervisie en intervisie:

Sterk staan in groei

Supervisie en intervisie leren je om je eigen houding binnen een team te bepalen. Waar ligt jouw kracht in de context van je werk of studie? Waar liggen je grenzen en hoe zorg je dat je die niet overschrijdt? Je leert hoe je zaken laat liggen waar ze horen, hoe je om kunt gaan met vragen die op je afkomen en welke overwegingen je daarbij kunt maken. Tijdens supervisie en intervisie vorm je met elkaar een team waarin je elkaar kritische vragen stelt, elkaar ondersteunt en meedenkt over wat er speelt. Maar vooral werk je als team aan een gezamenlijk doel: professionalisering en groei.

Supervisie

In supervisie werk je aan het helder krijgen van wat je wilt als persoon, in afstemming met wat je beroep en de concrete werksituatie van je vraagt. Daarbij kun je denken aan: omgaan met collega’s, loslaten van te veel verantwoordelijkheid, perfectionisme in je werk.

Vragen waaraan je hierbij kunt denken zijn: hoe ga je om met je valkuilen, hoe voorkom je dat je toch doet wat je eigenlijk niet wilt, hoe creëer je meer energie voor je werk?

Kortom: hoe zorg je ervoor dat je werkt vanuit je sterke kanten en vanuit je eigen motivatie en kracht.